22/6/20

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 21 ΙΟΥΝΗ 2020 για το ΚΕΛ



 

Ακολουθεί συνοπτικά η ΘΕΣΗ μας, όπως την παρουσιάσαμε δια του δημοτικού μας συμβούλου Ανδρέα Συλλελόγλου και του περιφερειακού μας συμβούλου Κώστα Παναγιώτου :

1.Εμείς τονίζουμε ότι η ύπαρξη αποχέτευσης δεν μπορεί να είναι αποκλειστική ευθύνη του κάθε δήμου.
Κανένας δήμος μόνος του δεν μπορεί να το κάνει , πολύ περισσότερο σε αυτή τη φάση με τα οικονομικά μέσα και το δυναμικό που έχουν οι δήμοι.
Αυτοί που υποστηρίζουν τη λογική ο κάθε δήμος μόνος του ανοίγουν με αυτό τον τρόπο την πόρτα στον ιδιώτη που θα έρθει να κάνει το έργο , προσδοκώντας σε κέρδη από τη διαχείριση του.

2. Δίνουμε έμφαση  και απαιτούμε να λυθεί το θέμα της αποχέτευσης στο Πόρτο Ράφτη!
Η παρούσα κατάσταση δημιουργεί πρόβλημα για την υγεία και το περιβάλλον της περιοχής μας!

3. Για τα λύματα του Σαρωνικού πρέπει να δοθεί λύση , είμαστε ανοικτοί αν υπάρξει μια άλλη σοβαρή πρόταση να την κουβεντιάσουμε και δεν την αποκλείουμε.

4. Η λύση του εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα του μεσογειακού κάμπου από το επεξεργασμένο νερό του βιολογικού μπορεί να μειώσει σημαντικά την εκβολή προς τη Χαμολιά. 

5. Το κάθε έργο κρίνεται από την αναγκαιότητα του.
Εμείς υπερασπιζόμαστε  την ανάγκη ύπαρξης αποχέτευσης για όλη την περιοχή. Σήμερα υπάρχει όλη η απαιτούμενη επιστημονική και τεχνολογική γνώση το έργο να μην προσβάλλει και να προστατεύει το περιβάλλον.

6. Οι ευθύνες για την καθυστέρηση επί δεκαετίες δεν κρύβονται, βαραίνουν διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις, τις περιφερειακές και τοπικές διοικήσεις.

 

7. Εμείς δεχόμαστε τα υπερτοπικά έργα, έργα κλίμακας, που σε βάθος χρόνου μπορούν να λύσουν μεγάλα προβλήματα, όπως της Αποχέτευσης και της επεξεργασίας των λυμάτων


8. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ και θα αγωνιστούμε να αποτρέψουμε τυχόν αρνητικές εξελίξεις στο έργο εξ αιτίας της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.
Μια τέτοια εξέλιξη βγάζει στο σφυρί ζωτικές υποδομές της υδροδότησης του λεκανοπεδίου και προμηνύει την αύξηση της τιμής του νερού, καθώς και αντεργατικές ανατροπές στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων!