1/6/20

Να μπει φραγμός στην εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στο Πάνειο Όρος



        ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ-
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 
ΕΔΡΑ: Δανουκάρα  7 Λαύριο Τηλ/Φαξ: 2292025328
email: eklavrio@gmail.com
https://eklavrio.blogspot.com
 
                     
Λαύριο 27-05-2020 Αρ. Πρωτ. 102

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΙΟ ΟΡΟΣ.ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΣΤΙΣ 6ΜΜ.

Μετά την «απαραίτητη» προεργασία των προηγούμενων χρόνων(βλέπε πυρκαγιές), ήρθε η ώρα να περάσουμε στο δια ταύτα, στο Πάνειο Όρος, με την  εγκατάσταση  ανεμογεννητριών, κάτι που προωθείται  συστηματικά από την ΕΕ και τις ελληνικές κυβερνήσεις με στόχο όχι φυσικά την προστασία του περιβάλλοντος αλλά  την "απελευθέρωση", δηλαδή την πλήρη ιδιωτικοποίηση, της Ενέργειας ώστε να επενδύσουν σε αυτή συγκεκριμένοι επιχειρηματικοί όμιλοι,που δραστηριοποιούνται στο τομέα  αυτό , για να αποκομίσουν τεράστια κέρδη. Η κυβέρνηση δίνει Γη και ύδωρ στους μονοπωλιακούς ομίλους και βυθίζει στην ενεργειακή φτώχεια τον λαό. Καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που σήμερα το παίζουν επαναστάτες καθώς χρόνια στηρίζουν αυτή την πολιτική, είτε μέσα από την τοπική διοίκηση είτε από θέσεις κλειδιά της Περιφερειακής αρχής.
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής  καλεί τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής να πάρουν μέρος στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Καλυβίων την Τετάρτη 3 Ιούνη στις 6μμ.με σκοπό να οργανώσουμε την πάλη μας και να απαντήσουμε αγωνιστικά την Παρασκευή  05 Ιούνη, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Δημαρχείο Καλυβίων στις 6:30 το απόγευμα.
Διεκδικούμε:
Να μπει φραγμός στην εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στο Πάνειο Όρος
Φθηνό ρεύμα για το λαό χωρίς καμιά διακοπή ρεύματος.
Ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών στην παραγωγή  ενέργειας  με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών.
Παλεύουμε ενάντια στο νέο νόμο-έκτρωμα και τις διατάξεις που προβλέπει, για την αποτροπή νέων περιβαλλοντικών εγκλημάτων στην περιοχή μας.

Η Διοίκηση