31/1/24

Ζητάμε την Αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου!

Με αφορμή τη συμμετοχή του δήμου Μαρκοπούλου στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων. 


Στην 3η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, τα ειδικότερα ζητήματα σχετικά με την Γυναικεία Ισοτιμία, αλλά και θέματα Οικονομικής Πολιτικής και Ανταποδοτικότητας. 


Ο δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανδρέας Συλλελόγλου κατήγγειλε την απουσία Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής και την χρόνια υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας της περιοχής.

Μπαίνουν σε μεγάλο κίνδυνο η υγεία και η ζωή χιλιάδων εργαζομένων στο Αεροδρόμιο, στις βιομηχανικές και εμπορικές εγκαταστάσεις και στις Υπηρεσίες, καθώς και χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών, από την απουσία ενός πραγματικά Δημόσιου Νοσοκομείου!

Τα Κέντρα Υγείας υποφέρουν από έλλειψη Ιατρών, Νοσηλευτικού προσωπικού και εξοπλισμού!

Χρειάζεται περισσή υποκρισία να συμμετέχουμε σε Δίκτυα εξαπάτησης και απόκρυψης των απαράδεκτων ελλείψεων της Δημόσιας Υγείας που πριμοδοτεί τον Ιδιωτικό Τομέα -για όσους μπορούν -θέλουν δεν θέλουν, να πληρώνουν!

Όπως θεωρούμε απαράδεκτη την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Γυναικών, με σκοπό λειτουργίας την χειραγώγηση των γυναικών στην εποχή της τεράστιας εκμετάλλευσης τους!

Με τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα δεκαετιών να έχουν ρημαχτεί από την πολιτική της Μέκκας του Ευρωπαϊκού Καπιταλισμού, την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου Ισότητα σημαίνει μόνο προς τα κάτω, δηλαδή με κατάργηση όλων των κατακτήσεων που αναγνώριζαν τα ιδιαίτερα βιολογικά χαρακτηριστικά της Γυναίκας Μητέρας, της Γυναίκας που φροντίζει Γονείς και Οικογένεια!

Με αφορμή δε την ψήφιση της Έκθεσης Δ' Τριμήνου 2023 για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού, είχαμε την ευκαιρία να θυμίσουμε ορισμένες απλές, αλλά πολύ βασικές Αλήθειες!

Ότι τα τακτικά Έσοδα -όπου καταγγέλθηκε από τις άλλες Παρατάξεις ότι υστερούν!, τροφοδοτούνται κυρίως από την φορολόγηση δια της Ανταποδοτικότητας σε όλα!

Ότι η Κρατική φορολόγηση καλά κρατεί, χωρίς όμως να αποδίδονται στους δήμους τα Νόμιμα προβλεπόμενα ποσά, αλλά πάγια ακολουθείται η τακτική της Υποχρηματοδότησης!

Ότι οι προσλήψεις Μόνιμου προσωπικού απαγορεύονται, με αποτέλεσμα να λείπουν υπάλληλοι από νευραλγικές δημοτικές υπηρεσίες σε βάρος του λαού!

Ότι τεχνικές Επενδύσεις στα δίκτυα Ύδρευσης και Αποχέτευσης δεν γίνονται εδώ και δεκαετίες!

Και βέβαια ότι τα Αποθεματικά των δήμων - και του Δήμου Μαρκοπούλου φυσικά, έχουν περάσει στα χέρια της Κεντρικής Διοίκησης - της Κυβέρνησης δηλαδή!

Τέλος, με αφορμή την κατανομή Α' Δόσης των ΚΑΠ έτους 2024 για τις λειτουργικές δαπάνες των 20 σχολικών μονάδων του Δήμου, προκαλέσαμε την αβίαστη ομολογία της δημοτικής αρχής, ότι πρόκειται για...ψίχουλα! 

Ας το έχουν υπόψη τους οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων και η Ένωση τους, ώστε να οργανώσουν τις διεκδικήσεις τους!