26/9/19

Οι θέσεις μας στο δημοτικο Συμβουλιο της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου 2019



1/Εκτος ημερησιας διαταξης ζητησαμε :
-αναφορα της αρμοδιας αντιδημαρχου το συντομοτερο δυνατο για την κατασταση των σχολειων , τον εξοπλισμο τους, την επαρκεια των εκπαιδευτικων κλπ
-την αναθεωρηση του νεου μετρου προείσπραξης του 50% των ετησιων εισφορων , οσων συμμετεχουν στα μαζικα προγραμματα «Αθλητισμος -Πολιτισμος για ολους»
-την εγκαιρη αποστολη στις παραταξεις των εισηγησεων στα εκαστοτε θεματα μαζι με την προσκληση συγκλισης καθε ΔΣ

2/Μετα απο αιτημα κατοίκων -με κατα προτεραιοτητα συζητηση του παρακατω θεματος, ξεκινησε η συνεδριαση :
Θέμα 24/Λήψη απόφασης για καθορισμό τρόπου εκτέλεσης του υποέργου 1: «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Πόρτο Ράφτη – Α’ Φάση».

Στο καταμεστο Δημαρχειο οι κατοικοι ζητησαν την αλλαγη σχεδιασμου στα προτεινομενα 8 αντλιοστασια στο Πορτο Ραφτη  καθως τα σχεδια τα φερνουν μια ανασα απο τη θαλασσα !

Ο κ.Δημαρχος ανακοινωσε τη συγκλιση μονοθεματικου δημοτικου Συμβουλιου για το προβλημα την Πεμπτη 3 Οκτωβριου 7μμ.

Ο δημοτικος συμβουλος της παραταξης Α.Συλλελόγλου δηλωσε τη συμπαρασταση του στους κατοικους.

3/Οπως ειχαμε αλλωστε αναγγειλει στη Λαϊκη Συνελευση της 22/9/2019 καταψηφισαμε τη νεα αυξηση των δημοτικων τελων.
Θέμα 32/ Λήψη απόφασης για αύξηση του Δημοτικού Φόρου των ηλεκτροδοτούμενων στεγασμένων χώρων από 0,16€ σε 0,19€, για την ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών Δήμου Μαρκοπούλου.

Η κ.Αντιδημαρχος παιδειας περιεγραψε ως «ελαχιστα» τα χρηματα που δινονται στις σχολικες επιτροπες, η δημοτικη αρχη ομως -αλλα και οι αλλες παραταξεις, δε βλεπουν  αλλο τροπο να χρηματοδοτουν τις αναγκες του λαου απο την ολοενα και βαρυτερη φορολογηση του.

Ζητησαμε να διεκδικηθουν απο το λαϊκο κινημα κεντρικοι ποροι για τις Σχολικες Επιτροπες, πολύ περισσοτερο που εκατομμυρια ευρω θεσμοθετημενων-παρακρατημενων αλλα μη αποδοθεντων πορων εκκρεμουν ακομα προς το Δημο μας

4/Στις επιτροπες ΝΠΔΔ, Λιμενικου ταμειου, ΚΔΕΜ κλπ η παραταξη μας δε δικαιούταν εκλογη αντιπροσωπου της , δηλωσαμε «παρών», χωρις προσωπικες ενστασεις για κανεναν, ωστοσο το εργο  των περισσοτερων επιτροπων επισκιαζεται απο τις αποφασιστικες αρμοδιοτητες της Οικονομικης Επιτροπης και της επιτροπης Ποιοτητας ζωης.

Αντιθετα, με τη συναινεση του σωματος ζητησαμε κι εκλεξαμε τους :

Ανδρεα Συλλελόγλου ως αναπληρωματικο μελος στην επιτροπη Υδρευσης του δημου καθως και της επιτροπης Κοινωνικου Παντοπωλειου και φαρμακειου, καθως και Ρουστά Ειρηναιο ως μέλος της επιτροπής ένταξης Μεταναστών.

5/Στα παρακατω 3 θεματα

Θέμα 33/Λήψη απόφασης για συμμετοχή του Δήμου Μαρκοπούλου σε πρόταση έργου με τίτλο «Rural Entrepreneurship for Youth - Αγροτική Επιχειρηματικότητα της Νεολαίας» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+.

Θέμα 34/Λήψη απόφασης για συμμετοχή του Δήμου Μαρκοπούλου σε πρόταση έργου με τίτλο «Meet in Person - Προσωπική Συνάντηση» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EUROPE FOR CITIZENS.

Θέμα 35/Λήψη απόφασης για συμμετοχή του Δήμου Μαρκοπούλου σε πρόταση έργου με τίτλο «Heterogenous Enhanced Response Methods for Emergency Systems – Ετερογενείς Μέθοδοι Ενισχυμένης Απόκρισης για τα Συστήματα Έκτακτης Ανάγκης” στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON2020.


καταψηφισαμε και καταγγειλαμε :

-τη σπαταλη κονδυλιων -που κι ο ελληνικος λαος εχει συνεισφερει, σε προγραμματα ενσωματωσης της νεολαιας -και οχι μονο, στις αξιες της ΕΕ
-την ΕΕ του ωμου πλεον αντικομμουνισμου
-την ΕΕ ως οργανο των πανισχυρων ευρωπαϊκων μονοπωλιων