19/9/19

Ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας οικογένειας στον Μαραθώνα αναβλήθηκε !

Κάτω από την πίεση και την αγωνιστική παρέμβαση σωματείων, φορέων και του ΠΑΜΕ ανεστάλη τελικά ο πλειστηριασμός του  σπιτιού και μαγαζιού στον Μαραθώνα που σήμερα γινόταν σε συμβολαιογραφικό γραφείο. 
Από νωρίς το πρωί, το ΠΑΜΕ, η ΟΒΣΑ, Λαϊκές Επιτροπές και σωματεία, συμπαραστεκόμενοι στην οικογένεια συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο και απαίτησαν να μην προχωρήσει η διαδικασία. 
Είναι αξιοσημείωτο ότι οι αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν στο σημείο, εμπόδισαν ακόμα και στην οικογένεια να εισέλθει στο χώρο και να αντικρούσει τη διαδικασία. 
Υπενθυμίζεται πως η οικογένεια κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο και χάνει την πρώτη της κατοικία, η οποία καταστράφηκε από πυρκαγιά στο μαγαζί από το οποίο είχε εισόδημα. Στην πυρκαγιά «έχασε» τη ζωή του ο πατέρας της οικογένειας. Τα χρέη τους έπνιξαν και πριν λίγο καιρό προσπάθησαν να κάνουν ρύθμιση, κάτι που δεν δέχθηκε η τράπεζα. 

ΠΑΜΕ: Συνεχίζουμε τον αγώνα - Καμιά οικογένεια στο δρόμο

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, αναφέρει: 
«Μετά από την παρέμβαση των συνδικάτων, εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων ο σημερινός πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας αναβλήθηκε. Ο πλειστηριασμός ήταν για πρώτη κατοικία οικογένειας . Το μαγαζί που είχαν κάηκε στον Μαραθώνα και έχασε τη ζωή του ο πατέρας της οικογένειας.
Καλούμε όλους όσους απειλούνται με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας κλπ να έρθουν σε επαφή με τα συνδικάτα, το ΠΑΜΕ.
Συνεχίζουμε τον αγώνα - Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη - Καμιά οικογένεια στο δρόμο».