22/9/23

Ως εδώ !

 Κοινή Δήλωση της Ειρήνης Καρρά και του Ανδρέα Συλλελόγλου

Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο !

 

Η λεωφόρος – καρμανιόλα του Πόρτο Ράφτη & οι υπεύθυνοι

Το 2010 ο τότε Νομάρχης Κουρής, λίγους μήνες πριν τις τοπικές εκλογές και άρον άρον, χωρίς σοβαρή μελέτη, κατασκεύασε το διάζωμα της λ. Πόρτο Ράφτη και ασφαλτόστρωσε το δρόμο.

Δημιούργησε έτσι το  μεγαλύτερο πρόβλημα στην πρόσβαση στο Πόρτο Ράφτη αλλά και στην καθημερινή τοπική κυκλοφορία των πολιτών.

Δημιούργησε, για καθαρά προεκλογικούς λόγους αλλά και με τη στήριξη τοπικών παραγόντων, μια λεωφόρο χωρίς τους απαραίτητους κόμβους, χωρίς σηματοδότηση, χωρίς μελετημένες διαβάσεις πεζών, χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

Από τότε και μέχρι σήμερα, σ’ αυτή τη λεωφόρο έχουν χαθεί ζωές, έχουν τραυματιστεί δεκάδες συμπολίτες μας, έχουν καταστραφεί αυτοκίνητα.

Καθημερινά η διάβαση της λεωφόρου αποτελεί ένα ριψοκίνδυνο εγχείρημα. Μαθητές, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με μικρά παιδιά αλλά και νέοι συμπολίτες μας ρισκάρουν τη ζωή τους βαδίζοντας ή διασχίζοντας τη λεωφόρο.

Κι αυτοί ακόμα που χρησιμοποιούν αυτοκίνητο σε κανένα σημείο της λεωφόρου δεν μπορούν νόμιμα και ασφαλώς να στρίψουν για να πάνε στο σπίτι τους, να κάνουν αναστροφή, να σταματήσουν με ασφάλεια στα καταστήματα.

Οι ευθύνες πολλές και κρυμμένες κάτω από το χαλί της εξουσίας, των προσώπων που διοικούν, των εκλογών.

13 χρόνια μετά, η Περιφέρεια και οι εκάστοτε Περιφερειάρχες (Σγουρός, Δούρου, Πατούλης) δεν ασχολήθηκαν σοβαρά με το πρόβλημα.

13 χρόνια μετά ο Δήμος, οι Δήμαρχοι Μεθενίτης & Αλλαγιάννης αλλά και οι συνεργάτες τους αιρετοί, που σήμερα μπορεί να είναι σε θέση αντιπολίτευσης και να στηλιτεύουν τα κακώς κείμενα για τα οποία είναι συνυπεύθυνοι, δεν έκαναν τίποτα για διορθώσουν το μέγα λάθος του «σχεδιασμού» της λεωφόρου.

Δεν διεκδίκησαν ποτέ τη λύση, εφαρμόζοντας την «εθνική» τους πλέον ρήση: Πηγαίνετε κι όπου βγει!

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός επιστήμονας για να προτείνεις διέξοδο, γιατί είναι θέμα απλής λογικής: 2 κυκλικοί κόμβοι στην αρχή και τη μέση της λεωφόρου, πεζοδρόμια, σήμανση, διαβάσεις πεζών, φωτεινοί σηματοδότες.

Πολιτική βούληση χρειάζεται, σχεδιασμός χρειάζεται, χρήματα για τα αναγκαία έργα χρειάζονται για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Η Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 ας γίνει ένα ορόσημο στην τοπική μας κοινωνία!

Ένας νεκρός, τρεις ακόμα νέοι σοβαρά τραυματισμένοι, παραλίγο θύμα ένα παιδί και μια ακόμα γυναίκα!

Βασική αιτία η δυνατότητα ανάπτυξης ταχύτητας σε αυτό τον δρόμο!

Οι άμεσα υπεύθυνες αρχές, δημοτικές, περιφερειακές και αστυνομικές έστησαν άλλη μια «θεατρική παράσταση» και δημοσίευσαν φωτογραφίες του Δημάρχου, του Αντιπεριφερειάρχη και άλλων «παραγόντων» να συσκέπτονται σκυμμένοι επάνω σε χάρτη της περιοχής!

Εμείς, συμμετέχοντας ενεργά στο λαϊκό κίνημα, σε αυτό στηρίζουμε τις ελπίδες μας.

Για να σώσει για άλλη μια φορά ο λαός τον λαό χρειάζεται ΤΩΡΑ οι Σύλλογοι, Φορείς και Συλλογικότητες της πόλης μας να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους!

Με υπομνήματα, συλλογή υπογραφών και διαμαρτυρία-προσκύνημα στον τόπο του δυστυχήματος, ώστε να γίνουν σε ΟΛΟΥΣ ξεκάθαρα τα αίτια μιας ακόμα τραγωδίας!

Δηλώνουμε ότι δεν θα ησυχάσουμε, αν δεν δούμε το απαραίτητο έργο στην λεωφόρο Πόρτο Ράφτη να ολοκληρώνεται !   Αυτή είναι η απαίτηση των αθώων νέων που δίνουν μάχη για τη ζωή και την αποκατάσταση της υγείας τους !

 

Καρρά Ειρήνη          

Αρχιτέκτονας, πρώην Δήμαρχος Δάφνης

 

Συλλελόγλου Ανδρέας

Οικονομολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος &

υποψήφιος Δήμαρχος Μαρκοπούλου με την «Λαϊκή Συσπείρωση»