15/9/23

H ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ !

 Για την συνάντηση μας με την Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης του Δήμου Μαρκοπούλου

 

Στα πλαίσια των προεκλογικών επαφών μας με Συλλόγους και Φορείς, συναντηθήκαμε με τη Διοίκηση της ΕΕΕ του δήμου μας.

 

Στη συνοπτική αναφορά μας στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλα τα λαϊκά στρώματα της πόλης, αλλά και σε ευαίσθητα θέματα όπως το Περιβάλλον, η Παιδεία, η Υγεία κλπ διαπιστώσαμε σύμπτωση απόψεων.

 

Από την πλευρά τους οι επαγγελματίες της Εστίασης βάζουν διαχρονικά τα καίρια προβλήματα της περιοχής σε σχέση με :

 

-την τουριστική ανάπτυξη

-τις ελλείψεις σε οδικό δίκτυο, πεζοδρόμηση, φωτισμό

-την γρήγορη και ασφαλή ολοκλήρωση της Αποχέτευσης

-τις ανάγκες δενδροφύτευσης και καλής συντήρησης του πρασίνου

-την ανάγκη βελτίωσης της εικόνας στον τομέα της Καθαριότητας

-τη βελτίωση της κατάστασης στο κεντρικό και στα άλλα λιμάνια της περιοχής και στην εικόνα της παραλίας με σύγχρονες υποδομές

 

Παράλληλα μας ενημέρωσαν για προβλήματα του κλάδου μετά την Πανδημία, με την φορολογία, το Ασφαλιστικό, την επιβολή υψηλού ΦΠΑ σε όλα τα είδη εστίασης

 

Από πλευράς μας παρουσιάσαμε τις θέσεις του ΚΚΕ για την οικονομική κατάσταση που επηρεάζει άμεσα τη δουλειά τους, τις θέσεις μας για τα προβλήματα του κλάδου τους και την ανάγκη άλλης φορολογικής πολιτικής.

 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Μαρκοπούλου υιοθετούμε τα αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα Επαγγελματιών Εστίασης, όπως περιγράφονται παρακάτω -με πραγματικά και μόνιμα μέτρα ενίσχυσης, διαγραφή χρεών και μείωση της ληστρικής φορολογίας.

· Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019.

· Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος.

· Μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης

· Επιβολή προοδευτικής φορολόγησης ανάλογα με το εισόδημα έως 45% στο μεγάλο κεφάλαιο

· Ένταξη όλων των πολύ μικρών επιχειρήσεων κατά προτεραιότητα στην εστίαση στο ειδικό επίδομα επανεκκίνησης.

· Η “επιστρεπτέα προκαταβολή” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ.

· Άμεση ένταξη των συναδέλφων χωρίς προσωπικό στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων.

· Τη διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και  του 50% για όσους συναδέλφους έχουν κλείσει την επιχείρησή τους

· Τη διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης. Επίσης τη διαγραφή των χρεών που αφορούν  την εισφορά υγείας. Η πανδημία αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι  η υγεία οφείλει να είναι, δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες.

· Τη ρύθμιση των χρεών σε ΔΕΗ και άλλους παρόχους με δόσεις στο 5% του εισοδήματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.

· Την αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών, όσο τα περιοριστικά μέτρα ήταν σε ισχύ. Την ακύρωση κάθε χρέους για την εκμίσθωση δημόσιων κτηρίων για όσες επιχειρήσεις βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας (π.χ. κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια).

· Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.

· Απαλλαγή από δημοτικά τέλη (ηλεκτροφωτισμού & καθαριότητας, κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, 0,5% επί των ακαθάριστων εσόδων) για όλους τους μήνες που ήταν κλειστά τα μαγαζιά ή υπήρχαν περιορισμοί στη λειτουργία τους. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

· Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν η θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.


Καλούμε τους Επαγγελματίες της Εστίασης να μη δουν ως «κόστος» τους Εργαζόμενους, καθώς «χωρίς αυτούς, γρανάζι δεν γυρνά» !

Τέλος, ζητήσαμε στήριξη για να γίνει βροντερή η φωνή μας σε δήμο και περιφέρεια!

 

Προτείναμε να μη "μασήσουν" τα κούφια μεγάλα λόγια και τις ανέξοδες υποσχέσεις αντίπαλων συνδυασμών που για άλλη μια φορά κοροϊδεύουν με υποσχέσεις για «Δήμο – Πρότυπο» και λύση των προβλημάτων,

 

-είτε χωρίς να αποκαλύπτουν με τι κονδύλια , αλλά και με τι προσωπικό θα τα πραγματοποιήσουν,

 

-είτε αποκαλύπτοντας ευθέως τα σχέδια τους για παραπέρα φορολόγηση του λαού και ξεπούλημα των δημοτικών υπηρεσιών με ιδιωτικοποίηση και παραχώρηση τους σε καλοταϊσμένες με κοινοτικά και κρατικά κονδύλια ΜΚΟ πάσης φύσης, υλοποιώντας σχετικές ντιρεκτίβες της ΕΕ.