18/9/24

Συμπαραστεκόμαστε στο Κίνημα για Ελεύθερες Παραλίες!

 

Στα πλαίσια του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου συζητήθηκε η ανάγκη να εκφραστεί η συμπαράσταση μας στον δήμο Σαρωνικού και το Συντονιστικό Αγώνα -με την συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής και άλλων φορέων.

Η Παράταξη μας κατέθεσε το παρακάτω σχέδιο Ψηφίσματος:

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δήμου Μαρκοπούλου

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαρκοπούλου, εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον αγώνα του Συντονιστικού Αγώνα Σαρωνικού «Ελεύθερες Παραλίες»

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό τοπικό πρόβλημα -εδώ και πολλά χρόνια, που όμως αφορά όλη την κοινωνία,  αφορά όλους μας.

Απαιτούμε, μαζί σας ελεύθερες παραλίες για όλους, με σύγχρονες υποδομές για τον λαό, μακριά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα που σκοπό θα έχει το κέρδος κάποιων λίγων.

Καλούμε σε συντονισμό της κοινής μας πάλης, ώστε να πιέσουμε, όσο γίνεται, την κυβέρνηση, το κράτος, τους αρμόδιους φορείς για την επίλυση αυτού του μεγάλου προβλήματος που αφορά -σε αυτή την περίπτωση, όλο τον Σαρωνικό.

Είναι σημαντικό να κρατηθεί ενωμένος ο Αγώνας!

Ας βγουν από τέτοιους αγώνες σημαντικά συμπεράσματα για τις πολιτικές που επιβάλλουν η κυβέρνηση και οι υπουργοί της να επιμένουν να προχωρήσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης ακόμα και αν η πλειοψηφία του λαού, των εργαζομένων, διαφωνεί και κινητοποιείται.

Ας μην κρύβουμε πια, τίνος συμφέροντα εξυπηρετούνται!

Είναι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, είναι τα μονοπώλια, είναι το μεγάλο κεφάλαιο, είναι οι επιχειρηματίες που για το κέρδος τους δεν αφήνουν τις λαϊκές οικογένειες όχι μόνο να ζήσουν με ευημερία, αλλά ούτε καν να αναπνεύσουν, να έχουν την παραλία τους, να έχουν το οξυγόνο τους, το δάσος τους κ.ά.!