18/9/24

Ακούστηκαν τα αιτήματα των Σχολείων μας!

 

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου είπαμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης!

Η παράταξη μας κατέθεσε το Ψήφισμα της για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί : 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δήμου Μαρκοπούλου

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαρκοπούλου, εκφράζοντας την εκπαιδευτική κοινότητα και όλο τον λαό:

-Καταδικάζει την πολιτική Λιτότητας της Κυβέρνησης, αφού λόγω της προσπάθειας της να εξοικονομήσει “Κόστος” έχει αφήσει τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς και ως εκ τούτου προχώρησε σε εκατοντάδες συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων στην πατρίδα μας!

-Καταδικάζει την αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και τον αυταρχισμό του σε όσους διεκδικούν!

-Συμπαραστέκεται στους Συλλόγους Γονέων και Δασκάλων που δίνουν έναν σημαντικό αμυντικό αγώνα, ώστε να μη χειροτερεύσουν περαιτέρω τα σχολεία μας!

-Ειδικότερα καλούμε να ληφθούν υπόψη οι μαθητές που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα!

Επιπλέον, εξαιτίας της χρόνιας υποχρηματοδότησης, ενώ η ευθύνη έχει μετακυλιστεί στους Δήμους, τα σχολεία αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, με αιχμή εκεί όπου λειτουργούν σε Κοντέϊνερς!

Σε αυτές τις συνθήκες, ακόμα και το μέτρο 2 τ.μ. ανά μαθητή, που αποτελεί το μέτρο ασφάλειας για πυρκαγιές και σεισμούς δεν τηρείται!

Η απόφαση για απόρριψη των ολιγομελών τμημάτων είναι μία βαθιά αντιπαιδαγωγική επιλογή του Υπουργείου Παιδείας ενταγμένη στην κυβερνητική πολιτική του "εξορθολογισμού" που υπονομεύει με απόλυτο τρόπο την παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων, που περιορίζει το δικαίωμα των μαθητριών και μαθητών να πηγαίνουν στο σχολείο στο οποίο υπάγονται και να μην μετακινούνται, ενώ την ίδια ώρα διαμορφώνει μια εξαιρετικά αρνητική πραγματικότητα για τα εργασιακά δικαιώματα πολλών εκπαιδευτικών.

Ενώνουμε τη φωνή μας με την εκπαιδευτική κοινότητα της Πατρίδας μας

-Να παρθούν πίσω οι αποφάσεις  που συγχωνεύουν τμήματα και να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των σχολείων για την κατάτμηση τους με παιδαγωγικά κριτήρια

-Να καλυφθούν οι ανάγκες σε παράλληλη στήριξη και δημιουργία τμημάτων ένταξης σε κάθε σχολείο για τους μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες και δυσκολίες

-Να καλυφθούν οι ανάγκες σε παιδαγωγικό προσωπικό και να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια για ασφαλή, σύγχρονα και επαρκή Σχολεία!

Γίνεται κατανοητό ότι η ''αναβάθμιση'' της εκπαίδευσης δεν μπορεί να συμβαδίσει με την επικίνδυνη πολιτική της εμπορευματοποίησης και της υποχρηματόδοτησης.

 Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές να δυναμώσουν την οργάνωσή τους και τις κινητοποιήσεις τους, ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και διευθύνσεων, για να διεκδικήσουν το σχολείο που τους αξίζει!