22/4/19

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

Την 1η Απριλίου 2019 αντιπροσωπεία της παράταξης με τον υποψήφιο Δήμαρχο Ανδρέα Συλλελόγλου συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης επαγγελματιών εστίασης Πόρτο Ράφτη, συγκεκριμένα τον κ. ΚΟΝΤΟ ΙΓΝΑΝΤΙΟ(KAZBA), πρόεδρο, ΞΑΡΧΑ ΓΕΩΡΓΙΟ(BARCO) αντιπρόεδρο και ΠΑΦΙΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ (ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ΧΑΜΟΛΙΑ), ταμία.

Από την πλευρά των επαγγελματιών του χώρου με αγωνία έβαλαν καίρια προβλήματα της περιοχής σε σχέση με :
-την τουριστικη αναπτυξη
-τις ελλείψεις και απαραδεκτη κατασταση σε καθαριοτητα, περιβαλλον, υποδομες (σχολεια-παιδικες χαρες-πλατειες-πεζοδρομοι-αθλητικοι χωροι), συγκοινωνια κλπ

Από πλευράς μας παρουσιασαμε τις θεσεις του ΚΚΕ για την οικονομικη κατασταση που επηρεαζει τη δουλεια τους, τις θεσεις μας για τα προβληματα του κλαδου τους και την αναγκη αλλης φορολογικης πολιτικης.

Εξηγησαμε σε τι πλαισιο λειτουργουν πια οι δημοι από τον Καλλικράτη και μετά ως Τοπική Διοίκηση, μέρος του κεντρικού σχεδιασμού της ευρωενωσιακής και κυβερνητικής πολιτικής και παρουσιασαμε τη λογικη της πανελλαδικης συσπειρωσης-ψηφοδελτιου μας.
Αναδειξαμε τη γνωση μας σε ολα τα τοπικα προβληματα, αλλά βαλαμε και τον προβληματισμο μας για την εννοια της τουριστικης αναπτυξης σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ενημερώσαμε για παράδειγμα πως μόλις πρόσφατα η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής στάθηκε αντίθετη στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου «Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου», όπως κατατέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και με την οποία αλλάζουν χρήσεις γης στην περιοχή προς όφελος των επενδυτών και σε βάρος των κατοίκων της περιοχής. 
Υπενθυμίσαμε πως το θέμα είχε συζητηθεί τον Μάρτη του 2016, όπου και είχε υπερψηφιστεί κατά πλειοψηφία.
Σημειώσαμε πως «μέσω της αλλαγής χρήσης γης με στόχο την τουριστική αξιοποίηση, προωθεί η συγκεκριμένη εισήγηση την ιδιωτικοποίηση του χώρου με το ΤΑΙΠΕΔ σε αντιδιαστολή με τις ανάγκες των εργαζομένων της περιοχής της Αττικής, ενώ η νέα ΣΜΠΕ επιδεινώνει την κατάσταση, προβλέπει μεγαλύτερη δόμηση, δεν υπάρχει σαφής πρόβλεψη για τη ζώνη προστασίας του πάρκου και επιτρέπει και άλλες χρήσεις όπως ελικοδρόμιο. 
Αυτό θα σημαίνει «επιδείνωση της ζωής των κατοίκων της περιοχής», «επιπτώσεις από την τουριστική δραστηριότητα» και μοναδικός κερδισμένος θα είναι οι επενδυτές που «θα δουν την κερδοφορία τους να γιγαντώνεται». 
Θυμίσαμε τους αγώνες του λαού και των φορέων του στο Πόρτο Ράφτη εναντίον της Μαρίνας που θα μετέτρεπε τη θάλασσα μας σε βούρκο με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη ζωή των κατοίκων και επισκεπτών.
Αποκαλυψαμε τις ευθυνες των αντιπαλων συνδυασμων για τη σημερινη κατασταση, αναδείξαμε την εννοια μας για τους εργαζομενους γενικα αλλά και τους εργαζομενους στα μαγαζια τους ειδικότερα σε ότι τους αφορά.

Ζητησαμε στηριξη για να γινει βροντερη η φωνη μας σε δημο και περιφερεια, προτείναμε να μη "μασήσουν" τα κούφια μεγάλα λόγια και τις ανέξοδες υποσχέσεις αντίπαλων συνδυασμών που για άλλη μια φορά κοροϊδεύουν με υποσχέσεις για ...'Δήμο - Πρότυπο" (!!) και λύση των προβλημάτων -είτε χωρίς να αποκαλύπτουν με τι κονδύλια θα τα πραγματοποιήσουν, είτε αποκαλύπτοντας ευθέως τα σχέδια τους για παραπέρα φορολόγηση του λαού και ξεπούλημα των δημοτικών υπηρεσιών με ιδιωτικοποίηση και παραχώρηση τους σε καλοταϊσμένες με κοινοτικά και κρατικά κονδύλια ΜΚΟ πάσης φύσης, υλοποιώντας σχετικές ντιρεκτίβες της ΕΕ.

Πόρτο Ράφτη 1η Απρίλη 2019
Η Γραμματεία