14/4/19

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΑΣ στις Εκλογές της 8ης Οκτώβρη 2023



ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

 στην αντιλαϊκή πολιτική!

 

 

Είμαστε απέναντι στην «ανταποδοτική» φορολογική αφαίμαξη και οικονομική λεηλασία των λαϊκών οικογενειών και μικρομάγαζων, σε ένα ασφυκτικό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση περιβάλλον :

 

Ø Μια σειρά μεταρρυθμίσεις («Καποδίστριας», «Καλλικράτης», «Κλεισθένης») έχουν μετατρέψει την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση σε ιμάντα μεταφοράς των αντιλαϊκών πολιτικών του κεφαλαίου και της ΕΕ σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο

Ø Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν οι τοπικές διοικήσεις δημιουργήθηκε από συνεχόμενες θεσμικές μεταρρυθμίσεις των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, οι οποίες στηρίχθηκαν και υλοποιήθηκαν από τους αιρετούς δημάρχους και περιφερειάρχες

Χαρακτηριστικά αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων αυτών είναι:

· Η διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ όχι για τις ανάγκες του λαού, αλλά για τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων

· Η διαρκής μείωση της κρατικής χρηματοδότησης με την ταυτόχρονη συρρίκνωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), οι οποίοι αποδίδονται με βάση τους φόρους που κεντρικά πληρώνει ο λαός

· Η χρηματοδότηση των δήμων γίνεται με έσοδα από τη φορολογική λεηλασία του δημότη. Η «ανταποδοτικότητα» αφορά πλέον όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες για  αθλητισμό, πολιτισμό, κοινωνική πρόνοια

· Αρμοδιότητες δίνονται στους δήμους χωρίς πόρους και προσωπικό, με αποτέλεσμα την συνεχή απαξίωσή τους και την ιδιωτικοποίηση λειτουργιών, υπηρεσιών, τομέων που είναι στην ευθύνη των δήμων, την άλωση των εργασιακών σχέσεων μέσα από στρατιές συμβασιούχων που βρίσκονται σε διαρκή ομηρία

· Η προφανής έλλειψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους των δήμων, που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και τη ζωή τους

Το πολιτικό διακύβευμα επομένως των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών είναι κρίσιμο και εξαιρετικά επίκαιρο:

Απέναντι στο μπλοκ των αστικών κομμάτων που διοικούν Περιφέρειες και Δήμους, να ενισχυθεί αποφασιστικά, με την εκλογή πολλών νέων δημοτικών Συμβούλων και από θέση πλειοψηφίας σε  περισσότερους Δήμους, η δύναμη της εργατικής λαϊκής αντίστασης και αντιπολίτευσης.                             

 

Να ενισχυθούν περαιτέρω οι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης!

 

Πολλοί θα παρουσιαστούν αυτές τις μέρες ως δήθεν «ανεξάρτητοι», «ακομμάτιστοι», «αχρωμάτιστοι» και «απολιτίκ» που θα ζητήσουν την «φιλική» μας ψήφο. Είναι η ίδια συνταγή ξαναζεσταμένη και σερβιρισμένη από τα ίδια πολιτικά γραφεία και κομματικά επιτελεία.

 

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ!

 

Στους «ανεξάρτητους σωτήρες» απαντάμε πως είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!

 

Τους είδαμε και στο δήμο μας τους δήθεν «ανεξάρτητους» συνδυασμούς. Είναι πλήρως εξαρτημένοι κι ενταγμένοι στην αντιλαϊκή πολιτική και ψηφίζουν ομόφωνα –ως συμπολίτευση, ΟΛΕΣ τις κεντρικές κατευθύνσεις στα δημοτικά συμβούλια!

 

Είναι συνυπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση, λειτουργούν ως «λαγοί» σε ακόμα πιο αντιδραστική στροφή της Τοπικής Διοίκησης !

 

Απευθύνουμε τώρα κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης!

Ο λαός να δοκιμάσει τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα!

Ως Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

Μέτρα στήριξης και ανακούφισης για την οικονομική κατάσταση του λαού με μείωση των δημοτικών τελών της κατοικίας και επαγγελματικής στέγης και αντίστοιχη αύξηση για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

 

Αναβάθμιση του Τοπικού Κέντρου Υγείας ώστε να καλύπτονται άμεσα και ικανοποιητικά οι ανάγκες πρωτοβάθμιας περίθαλψης των πολιτών του Δήμου, άμεση δρομολόγηση δημιουργίας δημοσίου, σύγχρονου και πλήρως εξοπλισμένου Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής.

 

Άμεση δρομολόγηση και κατασκευή νέων σχολικών μονάδων. Τα κοντέινερ και τα ακατάλληλα ενοικιασμένα κτίρια είχαν παρουσιαστει ως προσωρινή λύση. Ο Δήμος να διεκδικήσει τα απαιτούμενα κονδύλια για να μπορούν τα παιδιά μας να φοιτούν σε κατάλληλες και ασφαλείς σχολικές αίθουσες με εργαστήρια, χώρους άθλησης, όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Να δοθούν λύσεις άμεσα στα αιτήματα των συλλόγων γονέων για τα προβλήματα των υπάρχοντων σχολικών μονάδων.

 

Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια για λίγους, αλλά δικαίωμα για τους πολλούς!

 

Γενναία χρηματοδότηση του μαζικού λαϊκού και νεανικού αθλητισμού. Διοργάνωση δωρεάν θερινών και χειμερινών μαζικών προγραμμάτων αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για παιδιά, εφήβους και ενηλίκους. Για να ενισχυθεί η συμμετοχή όλων και κυρίως της νεολαίας στην αθλητική δραστηριότητα και τη συστηματική άσκηση ως τρόπο ζωής και ολοκλήρωσης της προσωπικότητας, ασπίδα στη μάστιγα των Ναρκωτικών και άλλων καταχρήσεων.

 

Για το πρόβλημα της καθαριότητας στο Δήμο

 

Η κατάσταση συνολικά στην Αττική τείνει να φτάσει στο απροχώρητο!

 

Η Λαϊκή ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ συνολικά στους Δήμους και την Περιφέρεια Αττικής προβάλλει ένα ριζοσπαστικό πλαίσιο αιτημάτων για άμεση διεκδίκηση και πάλη με προμετωπίδα ποιος θα διαχειριστεί τα απορρίμματα, με ποιον τρόπο, προς όφελος τίνος -δίνοντας το βάρος στην Ανακύκλωση στην πηγή:

 

ü ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή, ΟΧΙ στις ΣΔΙΤ και στις συμβάσεις παραχώρησης.

 

ü ΟΧΙ στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, όπως το χαράτσι ταφής και το "πληρώνω όσο πετάω". Το κόστος των προγραμμάτων, εξοπλισμού και έργων για την ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων, να προέρχονται από κεντρικούς δημόσιους πόρους και τη φορολόγηση του κεφαλαίου.

 

ü Παλεύουμε για την απόλυτη διασφάλιση όλων των εργαζομένων σε δημόσιους φορείς διαχείρισης αποβλήτων, χωρίς όρους και με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

 

Για το αποχετευτικό

 

Απαιτούμε ΤΩΡΑ να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς το αποχετευτικό στο Πόρτο Ράφτη με κάλυψη του συνόλου του οικιστικού ιστού  και την ολοκλήρωση του δικτύου στο Μαρκόπουλο.

 

Στα ήδη δρομολογημένα έργα είναι ανάγκη να γίνονται οι αναγκαίες ασφαλτοστρώσεις αμέσως μόλις είναι αυτό εφικτό, καθώς η σημερινή κατάσταση είναι πλέον ανυπόφορη, αλλά κι επικίνδυνη για κατοίκους κι επισκέπτες.

 

Να δοθούν κίνητρα όπως δωρεάν σύνδεση των κατοίκων στο ήδη έτοιμο αποχετευτικό δίκτυο, ώστε να συνδεθούν τα νοικοκυριά στην Μονάδα βιολογικού καθαρισμού του Δήμου.

 

Για το δίκτυο Ύδρευσης

 

Το δίκτυο ύδρευσης μπορεί και πρέπει να παραμείνει στο δήμο. Να καλυφθούν τα κενά προσωπικού, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί η σχετική υπηρεσία ύδρευσης στις ανάγκες συντήρησης. Να «τρέξει» η αντικατάσταση των 35 χλμ δικτύου από σίδερο, ώστε να εξασφαλίζεται καθαρό νερό για όλους. Να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό ελέγχου του δικτύου, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι διαρροές και απώλειες νερού.

Τα σχέδια παραχώρησης του δικτύου στην ΕΥΔΑΠ –εφόσον προχωρήσουν, θα αξιολογηθούν σε σύνδεση με τη διατήρηση του χαρακτήρα της ως δημόσιου φορέα που αναγνωρίζει το Νερό ως κοινωνικό αγαθό απαραίτητο για τη ΖΩΗ και όχι ως εμπόρευμα!

Ψηλά στην ιεράρχηση μας μπαίνει το πρόβλημα των Αδέσποτων ζώων.

Όχι για να τα «κρύψουμε» -κλείνοντάς τα σε ένα χώρο, αλλά για να αλλάξει η αντίληψη μας ως κοινωνία, ώστε να μην υπάρχουν αδέσποτα!

Ο δείκτης του πολιτισμού μιας κοινωνίας συμπεριλαμβάνει και την ευζωία των ζώων που ζουν σε αυτή!

Το έργο αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις φιλοζωικές οργανώσεις και την ολόπλευρη στήριξη τους από το Δήμο. Το κύριο όμως ζήτημα είναι ότι χρειάζεται κεντρικός πολιτικός σχεδιασμός που θα περιλαμβάνει και κεντρική χρηματοδότηση και προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού.

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για :

 

Διασφάλιση των δημόσιων χώρων που προβλέπονται στις εντάξεις στο σχέδιο πόλης και αξιοποίησή τους για την ικανοποίηση αναγκών της πόλης, όπως  πλατείες, παιδότοποι, πολιτιστικοί και αθλητικοί χώροι

 

Προληπτικά μέτρα αντιπυρικής προστασία, καθαρισμό οικοπέδων και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, στήριξη και στελέχωση της πολιτικής προστασίας

 

Διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των παραλιών του Πόρτο Ράφτη για Ελεύθερη πρόσβαση σε όλους, με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για τους λουόμενους ΚΑΙ για τα ΑμΕΑ, ενάντια στις κάθε λογής αυθαιρεσίες και την αλόγιστη κατάληψη των πεζοδρομίων σε βάρος των πεζών, εκπόνηση συνολικού σχεδίου για το Παράλιο Μέτωπο

 

Ειδικότερα για τα προβλήματα των ΑμΕΑ, κοινωνική πολιτική μέτρων ανακούφισης κι εφαρμογή του νόμου για την απαλλαγή των ΑμΕΑ από τα δημοτικά τέλη

 

Εξασφάλιση αστικής συγκοινωνίας και λήψη μέτρων για την διευκόλυνση -με τακτά δρομολόγια- της πρόσβασης των εργαζομένων εκτός πόλης στον Σταθμό Προαστιακού στο Κορωπί, αλλά και των μαθητών δημοσίων ΙΕΚ και τεχνικών Λυκείων

 

Άμεσες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο με δημιουργία κυκλικών κόμβων όπου χρειάζεται, πεζοδρόμηση κι εξασφάλιση της ασφαλούς κίνησης πεζών και ποδηλάτων, με τις απαραίτητες προσαρμογές για τα ΑμΕΑ

 

 

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ!

 

ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ «ΣΩΤΗΡΕΣ», «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ» Ή ΜΗ!

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.