23/4/19

Για το δίκτυο ύδρευσης του δήμου Μαρκοπούλου

Είναι απαραίτητο πριν πάει ο λαός στην κάλπη στις 26 Μάη να ζητήσει έγκαιρα απαντήσεις από τους συνδυασμούς που διεκδικούν την ψήφο του σε ορισμένα καίρια ζητήματα.
Ένα τέτοιο θέμα αποφασιστικής σημασίας για την ποιότητα ζωής της κάθε λαϊκής οικογένειας είναι το νερό.
Είναι γνωστό ότι το δίκτυο ύδρευσης είναι απαρχαιωμένο, οι απώλειες τεράστιες και το χρέος του Δήμου αυξάνεται κάθε χρόνο, λόγω και της μη είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών.
Μετά από πολλές αναβολές και με την απειλή του πολιτικού κόστους κάθε φορά ετοιμάζονται να υπογράψουν σύμβαση παραχώρηση του δικτύου στην ΕΥΔΑΠ (που βρίσκεται ήδη σε διαδικασία πλήρους ιδιωτικοποίησης), και η τελική απόφαση θα παρθεί από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Μαρκοπούλου έχουμε πάρει έγκαιρα θέση βάζοντας το πρόβλημα στην πολιτική μας Διακήρυξη ήδη από το 2010.
Είναι επίκαιρο να ακουστεί και στην πόλη μας η θέση του ΚΚΕ που πρόσφατα συνοψίστηκε στη Βουλή:

«Τη θέση του ΚΚΕ ότι «το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, είναι δώρο της φύσης και όχι ιδιοκτησία κανενός» εξέφρασε η βουλευτής του Κόμματος, Διαμάντω Μανωλάκου, μιλώντας τη Μ.Δευτέρα 22-04-2019 σε Επιτροπή της Βουλής όπου έγινε συζήτηση με θέμα «Η οικονομία του νερού: Κοστολόγηση και Εξοικονόμηση».

Όπως είπε, οποιαδήποτε συσχέτιση με «κόστος» είναι αντανάκλαση της λογικής της εμπορευματοποίησης. Πρόσθεσε πως η ανάπτυξη της τεχνολογίας επιτρέπει την εξοικονόμηση νερού και την ποιότητα του χωρίς επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων, ωστόσο, για το αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις του «εξοικονόμηση» νερού είναι το χαράτσωμα του λαού.»