23/4/19

Ορισμένα καίρια ερωτήματα από τη Λαϊκή Συσπείρωση


(για το εκρηκτικό πρόβλημα Καθαριότητας της πόλης μας)


Ελπίζουμε να γίνει τελικά η αναβληθείσα συνάντηση που αρχικά είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 19-4-2019 στο Δημαρχείο με σκοπό έναν απολογισμό του κ. Αντιδημάρχου που είναι επιφορτισμένος με τις εν λόγω αρμοδιότητες (καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, πρασίνου κλπ).

Ο ίδιος έχει ήδη προβοκάρει την πιθανολογούμενη συνάντηση, αφού υπέπεσε σε θεσμική εκτροπή επιτιθέμενος με κακόβουλους χαρακτηρισμούς στο συνδυασμό μας, ότι δήθεν αδιαφορούμε για τα θέματα αυτά.
Ωστόσο, για την πρόοδο του δημόσιου διαλόγου ας απαντήσει η Δημοτική Αρχή - με όποιο τρόπο θεωρήσει πρόσφορο, στα παρακάτω ενδεικτικά μόνο ερωτήματα που πράγματι σχετίζονται με την κατάσταση που όλοι βιώνουμε:
·         Για την παράνομη χωματερή που λειτουργεί στα νταμάρια Μαρκοπούλου και μολύνει ανεξέλεγκτα το περιβάλλον. Για τις συχνές και επικίνδυνες πυρκαγιές που προκαλούνται εκεί και γεμίζουν τοξικά αέρια την ατμόσφαιρα
·         Για τις διάσπαρτες χωματερές που υπάρχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνες την περίοδο του καλοκαιριού, στο Πόρτο Ράφτη
·         Για τον μη αδειοδοτημένο και συνεπώς παράνομο δημοτικό σταθμό μεταφόρτωσης στα νταμάρια
·         Για την έλλειψη κάδων απορριμμάτων
·         Για την παντελή έλλειψη πολιτικής του Δήμου για την Ανακύκλωση
·         Για το άθλιο δίκτυο ύδρευσης που συνεχώς παρουσιάζει εκτεταμένες ζημιές με αποτέλεσμα την κατασπατάληση του νερού και τη στέρησή του για πολλές ώρες (μερικές φορές μάλιστα για ημέρες) από μεγάλες περιοχές στο Πόρτο Ράφτη
·         Για τον ελλειπή ηλεκτροφωτισμό στους δρόμους. Για τις συνεχείς διακοπές που αφήνουν περιοχές χωρίς φωτισμό τα βράδια.

Στο παρελθόν κυκλοφόρησε η Δημοτική Αρχή πολυτελείς εκδόσεις προς διαφήμιση του εκτελούμενου από αυτήν έργο.
Ας συμπεριλάβει στον απολογισμό που έτσι κι αλλιώς υποχρεούται να κάνει όταν παραδόσει το ... δήμο Πρότυπο (!) που υποσχόταν (όπως ανέξοδα κάνουν και όλοι οι τωρινοί υποψήφιοι σωτήρες μας) την εικόνα που περιγράφουμε κι ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ.