25/10/19

Για τα αιτήματα εργασιακών σχέσεων των Σχολικών Τροχονόμων


Συναντηση με τις σχολικες τροχονόμους του Δήμου είχε ο δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Συλλελόγλου την Πέμπτη 24/Οκτώβρη στα γραφεία του δήμου στο Πόρτο Ράφτη.

Ενημερώσαμε για τις τρεχουσες εξελίξεις με το Πολυνομοσχεδιο «Αναπτυξης» και τους αγωνες που ειναι σε εξέλιξη.
Αναγνωρίσαμε τη σημασία του θεσμού , καθως αποδείχτηκε βασικός παράγοντας για την ασφάλεια των μαθητών.
Τονισαμε την αναγκη με συντονισμο, κοινη προσπαθεια και με τη συμπαρασταση του Γονεϊκου Κινηματος (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας -ΑΣΓΜΕ) και των συλλογικων οργάνων των εκπαιδευτικων να παλέψουμε για μονιμοποίηση όλων των σχολικών τροχονόμων στον τομέα της Εκπαίδευσης.
Δηλώσαμε τη συμπαράστασή μας στα αιτήματα εργασιακών σχέσεων τους, οπως εκφράζονται απο τα κατα τόπους σωματεία τους.
Οι σχολικοί τροχονόμοι αντιμετωπίζονται από το κράτος ως «εθελοντές» με 175 ευρώ το μήνα, χωρίς καμία ασφαλιστική κάλυψη, παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 

Ακόμα και το ποσό αυτό μειώνεται παραπέρα όταν τα σχολεία μένουν κλειστά: Πέφτει στο μισό τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, συρρικνώνεται το Σεπτέμβρη και τον Ιούνη.
Στο Δημο μας το προηγουμενο διαστημα η διοικηση Μεθενιτη πετσοκοψε παραπέρα την αποζημίωση τους σε περιπτωσεις εκτακτων περιστασεων οπου τα σχολεια παρεμειναν κλειστα !

Η κ.Αντιδημαρχος Παιδειας δηλωσε οτι θα εξετασει το προβλημα και δεσμευτηκε να το δει θετικά.

Καταγγείλαμε την ευθυνη της κυβερνησης και των προηγουμενων κυβερνησεων, καθως παρά το ότι το καθεστώς αυτό ισχύει για πάνω από 20 χρόνια, οι εκπρόσωποι του υπουργείου εμφανίζονται δήθεν ανήξεροι και στη συνάντηση με τους εκπροσωπους των Σχολικων Τροχονομων  την Τριτη 22 Οκτωβρη αρκέστηκαν να ζητήσουν υπομνήματα για τα αιτήματα των εργαζομένων, δεν έδωσαν την παραμικρή απάντηση σε αυτά αλλά περιορίστηκαν να δηλώσουν πως θα τα μεταβιβάσουν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ενώ από την πλευρά τους οι εκπροσωποι των εργαζομένων ξεκαθάρισαν πως περιμένουν σαφείς απαντήσεις το επόμενο διάστημα, ενώ προσανατολίζονται στην οργάνωση κινητοποίησης με αιτηματα:

τη μονιμοποίηση όλων των σχολικών τροχονόμων στον τομέα της Εκπαίδευσης με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, με πλήρη δημόσια ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη για όλα τα μέλη των οικογενειών τους.



Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου, όχι απλά διατηρεί την αντεργατική νομοθεσία, αλλά μέσα στο καλοκαίρι πρόλαβε ήδη να την επεκτείνει και με το πολυνομοσχέδιο που συζητείται αυτήν την περίοδο στη Βουλή κλιμακώνει την επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. 
Την ίδια πολιτική στηρίζουν και οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές όταν υλοποιούν τις κεντρικές πολιτικές κατευθύνσεις και εξειδικεύοντας τες στην Τοπική Διοίκηση υπηρετούν την κερδοφορία των μεγάλων συμφερόντων, καταδικάζοντας στην ανέχεια το λαό.
Υπογραμμίσαμε τέλος ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο το κάθε τι που θα κάνει καλύτερη τη ζωή του λαού της πόλης μας.
Την ίδια στιγμή αναδεικνύουμε τις τεράστιες δυνατότητες που πραγματικά υπάρχουν σήμερα και θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν πολύ ανώτερο βιοτικό επίπεδο αν δεν έμπαιναν εμπόδιο τα κέρδη των λίγων, η ανταγωνιστικότητα και η πολιτική που στηρίζει αυτόν το δρόμο.