3/10/19

Οι κάτοικοι εχουν δικιο !

Με αυτη την επισημανση η παράταξη ψηφισε ΥΠΕΡ της ενστασης των κατοικων στο εκτακτο μονοθεματικο Δημοτικο Συμβουλιο της 03/Οκτ/2019.


Κατά τη συνεδρίαση έγινε :

Α- Ενημέρωση για τα έργα δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων και αντλιοστασίων περιοχής Π.Ράφτη.

Όπως προεκυψε, το εργο που ξεκινα ως Α’φαση με προϋπολογισμό 29 εκ.ευρω αφορά 102.000 περίπου κατοίκους του Πόρτο Ράφτη -όταν ολοκληρωθεί, κι ως εκ τούτου χαιρετίστηκε από το σύνολο των συγκεντρωμένων στο δημοτικό Αμφιθέατρο.

Από την πλευρά μας -για την τόσο καθυστερημένη έναρξη των εργασιών , τονίσαμε τις πολιτικές και προσωπικές, διαχρονικές ευθύνες όσων διαχειρίστηκαν τα δημοτικά πράγματα για περίπου 30 χρόνια, όσο και την πολιτική ευθύνη που απορρέει από τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική, που δεν λύνει τις πιεστικές σύγχρονες ανάγκες του λαού, στη συγκεκριμένη περίπτωση την  Αποχέτευση μιας ολόκληρης περιοχής.

Για τα δίκτυα του Πόρτο Ράφτη έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον 22 εκ.ευρώ με την εργολαβία να εκτελείται έως το 2023.

Στη συνέχεια το Σώμα προχώρησε στη συζήτηση επί του θέματος :

1. Λήψη απόφασης και συζήτηση επί των υποβληθεισών ενστάσεων για τη χωροθέτηση τοπικών αντλιοστασίων στις περιοχές Αγ.Σπυρίδωνος και Καλός Γυαλός – Φούριθι, Π.Ράφτη.

Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης κι εκβιαστικών διλημμάτων οι ενστάσεις απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία.


Οι αιτούντες ζητούσαν τη μεταφορά ορισμένων αντλιοστασίων σε άλλα σημεία λόγω της ιδιαίτερα κοντινής τους απόστασης από τον αιγιαλό και τη θάλασσα.

Εξηγήθηκε εμπεριστατωμένα ότι :

-σε περίπτωση έγκρισης των ενστάσεων η περιβαλλοντική Μελέτη δεν αμφισβητείται συνολικά , αλλά τροποποιείται κατά περίπτωση, όπως άλλωστε έστι κι αλλιώς το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει από άλλα απρόβλεπτα εμπόδια που κατά τη συνήθη πρακτική προκύπτουν στις περισσότερες περιπτώσεις!

-η χρηματοδότηση του έργου δε θα διακυβευόταν σε καμια περίπτωση, αφού σύμφωνα με την πρόταση οι όποιες αναγκαίες μετατοπίσεις θα γίνονταν χωρίς να σταματούσαν οι εργασίες, αλλά κατά τη διάρκεια τους, με το σωστό προγραμματισμό.

Με αίσθημα ευθύνης στο λαό και στις επόμενες γενιές η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η ΜΟΝΗ παράταξη που μειοψήφησε υποστηρίζοντας το δίκιο και τη λογική, από την πλευρά του περιβάλλοντος και της αισθητικής.