3/10/19

Πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκης Συσπείρωσης για τη Συμφωνια για τις αμερικανικές Βασεις

κυριε Δημαρχε, για το πολύ σοβαρο , οσο κι επίκαιρο θεμα της επικείμενης ανανέωσης -επ'αόριστο !!, της συμφωνίας για τις αμερικανικές Βάσεις στην Ελλάδα, εκτιμάμε ότι αυτή εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την Πατρίδα μας και σας παραθέτω πρόταση ψηφίσματος με την παράκληση να ενημερωθούν οι Παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε αν υπάρχει πολιτική βούληση να το φέρουμε προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση , ως εκτός ημερησίας διάταξης θέμα
με εκτίμηση 
Ανδρέας Συλλελόγλου

Ψήφισμα
Η κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο του "Στρατηγικού Διαλόγου" με τις ΗΠΑ, που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά σε πολυετή ή αορίστου χρόνου ανανέωση της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις, την ενίσχυση και την επέκτασή της.
Η "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας", όπως λέγεται, μετατρέπει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα σε ορμητήριο των πολεμικών ιμπεριαλιστικών τυχοδιωκτισμών και ταυτόχρονα εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα και το λαό μας σε πολύ μεγάλους κινδύνους και την στοχοποιεί, αφού την κατατάσσει μεταξύ των "κρατών ανάσχεσης", μαζί με το Ισραήλ, την Πολωνία και τη Ρουμανία στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία και άλλες χώρες.
Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων πως η πρόσδεση της Ελλάδας στο άρμα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ εξασφαλίζει την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή ή προστατεύει τη χώρα μας από την τουρκική επιθετικότητα, είναι αβάσιμες και ανιστόρητες.
Η Τουρκία ως ΝΑΤΟική δύναμη κλιμακώνει την επιθετικότητα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, αμφισβητεί και παραβιάζει τα σύνορα. Με ευρωατλαντική ευθύνη επιβλήθηκαν η στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα και η τουρκική κατοχή στην Κύπρο, που διαιωνίζεται για 45 χρόνια με ευθύνη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαρκοπούλου είναι υπέρ της ειρήνης και της ανάπτυξης της κοινής πάλης των λαών, για την αμοιβαία, επωφελή συνεργασία, και απαιτεί:
§  Να καταγγελθεί τώρα η "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας", να κλείσουν η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις.
§  Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».