3/10/23

Διαμαρτυρία για την έλλειψη Οδικής Ασφάλειας !



(Στιγμιότυπα από την διαμαρτυρία Ομάδας κατοίκων για την Οδική Ασφάλεια-Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023)


Ομάδα κατοίκων επισκέφθηκε χθες Δευτέρα το δημαρχείο, συναντήθηκε με τον κ. Δήμαρχο καθώς και με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Τεχνικών Έργων.

Μετά και το τελευταίο αιματηρό δυστύχημα στη λ. Πόρτο Ράφτη την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, με 1 νεκρό και 3 σοβαρά τραυματίες, οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν άμεσες οδικές παρεμβάσεις τόσο γενικά στη λεωφόρο, όσο και ειδικότερα μπροστά από τα σχολεία για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Συναντήσαμε Χλευασμό, Ασέβεια και Ειρωνεία ! Η θεωρία της ατομικής ευθύνης σε όλο της το μεγαλείο !

Σε ένα εχθρικό για τον λαό επιτελικό κράτος –που αφήνει απροστάτευτο τον λαό σε σεισμούς, πλημμύρες και φωτιές βρήκαμε μια εχθρική δημοτική αρχή !

Το ίδιο κράτος που εξοπλίζει με νομικές διατάξεις και προστατεύει με κατασταλτικό μηχανισμό τα κοράκια για να πλειστηριάζουν τα σπίτια και να ξεσπιτώνουν οικογένειες !

Αλήθεια στην περιοχή Β’ κατοικίας κατοικούν άνθρωποι Β΄ κατηγορίας ;

Δήμος είναι ο λαός κύριε Δήμαρχε !

Κι αν διαπιστώνουμε σήμερα τον αρνητικό συσχετισμό, δεν υποτασσόμαστε σε αυτόν !

«ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για : 

Άμεσες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο με δημιουργία κυκλικών κόμβων όπου χρειάζεται, πεζοδρόμηση κι εξασφάλιση της ασφαλούς κίνησης πεζών και ποδηλάτων, με τις απαραίτητες προσαρμογές για τα ΑμΕΑ 

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ!»

(Από την Διακήρυξη της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις Εκλογές της 8 Οκτώβρη 2023)

«Η λεωφόρος – καρμανιόλα του Πόρτο Ράφτη & οι υπεύθυνοι

..δημιούργησαν μια λεωφόρο χωρίς τους απαραίτητους κόμβους, χωρίς σηματοδότηση, χωρίς μελετημένες διαβάσεις πεζών, χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

Από τότε και μέχρι σήμερα, σ’ αυτή τη λεωφόρο έχουν χαθεί ζωές, έχουν τραυματιστεί δεκάδες συμπολίτες μας, έχουν καταστραφεί αυτοκίνητα.

Καθημερινά η διάβαση της λεωφόρου αποτελεί ένα ριψοκίνδυνο εγχείρημα. Μαθητές, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με μικρά παιδιά αλλά και νέοι συμπολίτες μας ρισκάρουν τη ζωή τους βαδίζοντας ή διασχίζοντας τη λεωφόρο.

Κι αυτοί ακόμα που χρησιμοποιούν αυτοκίνητο σε κανένα σημείο της λεωφόρου δεν μπορούν νόμιμα και ασφαλώς να στρίψουν για να πάνε στο σπίτι τους, να κάνουν αναστροφή, να σταματήσουν με ασφάλεια στα καταστήματα.

Οι ευθύνες πολλές και κρυμμένες κάτω από το χαλί της εξουσίας, των προσώπων που διοικούν, των εκλογών.

.. οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές 13 χρόνια τώρα, Δεν διεκδίκησαν ποτέ τη λύση, εφαρμόζοντας την «εθνική» τους πλέον ρήση: Πηγαίνετε κι όπου βγει!

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός επιστήμονας για να προτείνεις διέξοδο, γιατί είναι θέμα απλής λογικής: 2 κυκλικοί κόμβοι στην αρχή και τη μέση της λεωφόρου, πεζοδρόμια, σήμανση, διαβάσεις πεζών, φωτεινοί σηματοδότες.

Πολιτική βούληση χρειάζεται, σχεδιασμός χρειάζεται, χρήματα για τα αναγκαία έργα χρειάζονται για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Η Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 ας γίνει ένα ορόσημο στην τοπική μας κοινωνία!

Ένας νεκρός, τρεις ακόμα νέοι σοβαρά τραυματισμένοι, παραλίγο θύμα ένα παιδί και μια ακόμα γυναίκα!

Βασική αιτία η δυνατότητα ανάπτυξης ταχύτητας σε αυτό τον δρόμο!

..Εμείς, συμμετέχοντας ενεργά στο λαϊκό κίνημα, σε αυτό στηρίζουμε τις ελπίδες μας.

Για να σώσει για άλλη μια φορά ο λαός τον λαό χρειάζεται ΤΩΡΑ οι Σύλλογοι, Φορείς και Συλλογικότητες της πόλης μας να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους!

Με υπομνήματα, συλλογή υπογραφών και διαμαρτυρία-προσκύνημα στον τόπο του δυστυχήματος, ώστε να γίνουν σε ΟΛΟΥΣ ξεκάθαρα τα αίτια μιας ακόμα τραγωδίας!

Δηλώνουμε ότι δεν θα ησυχάσουμε, αν δεν δούμε το απαραίτητο έργο στην λεωφόρο Πόρτο Ράφτη να ολοκληρώνεται !   Αυτή είναι η απαίτηση των αθώων νέων που δίνουν μάχη για τη ζωή και την αποκατάσταση της υγείας τους !

(Από την κοινή Δήλωση της Ειρήνης Καρρά και του Ανδρέα Συλλελόγλου, την 22 Σεπτεμβρίου 2023)

 

Ας βγάλει ο λαός συμπεράσματα συμβατά με τα συμφέροντα του !

Ας γίνουν τα συμπεράσματα του ένα ακόμα Κριτήριο Ψήφου !

Να μη σκορπίσει η αγανάκτηση, να βρει έκφραση και με την ψήφο μας !

Όταν διαπιστώνουμε ότι μας εμπαίζουν, δικαιούμαστε και υποχρεωνόμαστε να φωνάξουμε πιο δυνατά !

Ας δώσουμε λοιπόν –τώρα, Χαστούκι στην αντιλαϊκή πολιτική !

Ας τους κόψουμε την φόρα !

Για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή !