4/10/23

Ας σταματήσουμε να ψάχνουμε τις διαφορές εκεί που δεν υπάρχουν !




Στα προεκλογικά φυλλάδια των αντίπαλων συνδυασμών διαπιστώσαμε βασικές συγκλίσεις !

Όλοι συμφωνούν με την διατήρηση του Δήμου σε "τροχονόμο" εξυπηρέτησης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων -σε βάρος των αναγκαίων έργων και υποδομών για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού !

Ας εκφραστούν λοιπόν καθαρά όλα τα συναισθήματα που κρύβουμε μέσα μας !

Ο θυμός -βλέποντας την Ελλάδα να φλέγεται και περιφερειάρχες και δημάρχους να ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον !

Η αγανάκτηση -μετά τις πλημμύρες ολόκληρων περιοχών της χώρας μας, σε ένα έγκλημα προδιαγεγραμμένο, για το οποίο δεν πήραν κανένα μέτρο όταν έπρεπε !

Η οργή -απέναντι σε ένα σύστημα που αποκτηνώνει με ακραίο τρόπο, οδηγώντας έναν αθώο άνθρωπο στον πάτο της θάλασσας «διά ασήμαντον αιτία» !

Ας εκφραστεί όμως και η ελπίδα, η αισιοδοξία και η μαχητικότητα μας !

Η ορμή των μαχητικών, νεανικών μαζών που φλογίζονται με το σύνθημα:

«στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασες ποτέ !

Εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ !»

Απέναντι στη σημερινή κατάσταση μπορεί να σταθεί μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση -γιατί εμείς ως υποψήφιοι προτείνουμε στον λαό τη θέση, ότι η βελτίωση στην αποκομιδή των σκουπιδιών, ρίχνοντας το βάρος στις γειτονιές, ο οδοκαθαρισμός, το πλύσιμο πεζοδρομίων και πλατειών, ο καθαρισμός εκατοντάδων οικοπέδων, προϋποθέτουν την στήριξη των εργαζομένων στον υποστελεχωμένο τομέα καθαριότητας και πρασίνου, με όλες τις αναγκαίες νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης !

Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση -γιατί εμείς ως υποψήφιοι προτείνουμε στον λαό τη θέση, ότι πρέπει επιτέλους να γίνουν “επιλέξιμες δαπάνες” η προστασία της ζωής των παιδιών μας, όχι απλά με Πρωτοβάθμιο Προσεισμικό Έλεγχο (οπτικά δηλαδή), των σχολικών κτιρίων μας, αλλά να προχωρήσει άμεσα ο Δευτεροβάθμιος και Τριτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος των σχολικών κτιρίων !

Να παρθούν όλα τα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης, για να μην έχουμε νέα Τέμπη !

Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση -γιατί εμείς ως υποψήφιοι καταγγέλλουμε την διαχρονική προώθηση της εμπορευματοποίησης της γης, με αποτέλεσμα τις τεράστιες ελλείψεις σε ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου !

Απέναντι στην πολιτική που οδηγεί τμήματα του λαού μας στην συντηρητικοποίηση, σε θεωρίες συνωμοσίας εποχών Μεσαίωνα, απέναντι σε ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις ποια μπορεί να είναι η απάντηση;

Φανερός και ανοιχτός ο δρόμος της εντιμότητας, του αγώνα, για κάθε άνθρωπο που αισθάνεται αριστερός !

Μπορεί τάχα ο σημερινός Αριστερός να έχει καμία σχέση με τους υπαλλήλους της Goldman Sachs, τους «αυτοδημιούργητους» εφοπλιστές, τα think tanks των δολοφόνων των λαών; Τους influencers του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ - ή μήπως και των Ρεπουμπλικάνων;

Το όραμα της Αριστεράς -όσο κι αν ποικίλουν σήμερα οι -έστω καλοπροαίρετες αφετηρίες, μπορεί να έχει καμία σχέση με την «επιθετική εξαγορά» του δίευρου -των 2 ευρώ ; 

Ας κοκκινίσουν οι κάλπες στις 8 Οκτώβρη από τα γαρύφαλλα της ελπίδας, της αισιοδοξίας, της ανατροπής !

Ο λαός μας θα χρειαστεί μια προοδευτική, ισχυρή, πραγματική εργατική- λαϊκή αντιπολίτευση!