22/2/24

Καταδικάζουμε την αυθαιρεσία και την εμπάθεια!

 Θα λάβετε σύντομα τον ...λογαριασμό κ.Δήμαρχε!

Με την ψευδαίσθηση της παντοδυναμίας η παράταξη του Δημάρχου διέλυσε τυχόν αυταπάτες, ενώ ο λαός δεν έχει δώσει λευκή επιταγή σε κανέναν!

Με την απόφαση απόλυσης υπαλλήλου καθαριότητας γιατί άσκησε κριτική και την επίδειξη περιφρόνησης στην Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου Κουβαρά η δημοτική αρχή χρεώνεται με πρωτοφανή σκληρότητα, αυθαιρεσία και εμπάθεια!

Για την περίπτωση της εκδικητικής απόλυσης υπαλλήλου στην καθαριότητα, στη συζήτηση προ ημερησίας διάταξης παρενέβη ο Πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής που κάλεσε τον Δήμαρχο να ανακαλέσει την απόφαση του και προειδοποίησε ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα των ΟΤΑ στέκεται στο πλευρό της υπαλλήλου σθεναρά!

Οι εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας με την μαζική τους παρουσία ενημέρωσαν το σώμα για την εκδίωξη τους από το οίκημα στο Πόρτο Ράφτη - το οποίο έχει διαμορφωθεί με την εθελοντική τους εργασία και χορηγίες!, και ζήτησαν εύλογη προθεσμία για να αφαιρέσουν τον εξοπλισμό και τις κατασκευές που τους ανήκουν. Ο κ.Δήμαρχος ήταν ανένδοτος και σε αυτή την ελάχιστη παραχώρηση και τους κάλεσε πάραυτα να αδειάσουν τον χώρο, ενώ τους πρότεινε να ,,,ασκήσουν αγωγή για να αποζημιωθούν από τον δήμο, αν αυτοί νομίζουν!

Σπάνια ή ποτέ έως τώρα δεν είχαμε ξαναδεί στο δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Μαρκοπούλου τέτοια άθλια συμπεριφορά! Η αντιπολίτευση σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχωρήσαμε σύσσωμοι.

Είχε προηγηθεί συζήτηση επί δύο θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Στο μεν θέμα ένταξης του δήμου στον ΣΠΑΥ (Σύνδεσμο ηια την ανάπτυξη και προστασία του Υμηττού) η παράταξη μας ψήφισε Παρών, λόγω του αμαρτωλού ιστορικού του ΣΠΑΥ που δεν έχει κατ'ελάχιστο προστατέψει τον Υμηττό. 

Όσον αφορά στην ένταξη του δήμου στο Δίκτυο Πόλεων για την Πολτική Προστασία, καταψηφίσαμε αναδεικνύοντας -μόνοι εμείς, την επικίνδυνη ατραπό που βάζουν την Πολιτική Προστασία εντάσσοντας την στο ΝΑΤΟ, ενώ η λογική "κόστους-οφέλους" χαρακτηρίζει την αντιμετώπιση της, με μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης, εγκληματική στέρηση εξοπλισμού, στέρηση από τα Δασαρχεία του απαραίτητου προσωπικού!



(Σύσσωμη αποχώρησε η Αντιπολίτευση καταγγέλλοντας την δημοτική αρχή!)