11/6/19

Για τα νέα προγράμματα Άθλησης για όλους (Οκτωβρίου 2019 έως Ιουνίου 2020)

Σύντομα μετά την εγκατάσταση στο Δήμο του νέου πρόσφατα εκλεγμένου δημοτικού Συμβουλίου, θα αρχίσουν να "τρέχουν" τα νέα προγράμματα Άθλησης για όλους.

Ακολουθώντας μια κακή πεπατημένη όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές (μέσω των διοικήσεων και των ΝΠΔΔ, όπως του Βραυρώνιου), εξακολουθούν να εισπράτουν δίδακτρα από όλους όσοι συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες, ανεξαρτήτως ηλικίας, οικονομικής κατάστασης τους (ή των οικογενειών τους) ή και πραγματικών ταμειακών αναγκών των εν λόγω τμημάτων (25 τον αριθμό!).

Τα δίδακτρα, είτε 5 ευρώ το μήνα για τα παιδιά, είτε έως και 25 ευρώ σε μεγαλύτερες ηλικίες το μήνα, επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Σε συνδυασμό με άλλες αναγκαίες δαπάνες επιβίωσης καθιστούν προβληματική -τουλάχιστον- τη συμμετοχή πολλών που θα ήθελαν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους να αθληθούν συστηματικά.

Εν όψει της επερχόμενης αλλαγής στα δημοτικά μας πράγματα από 1η του Σεπτέμβρη τρέχοντος έτους, καλούμε τόσο τη νέα δημοτική αρχή, όσο και τις παρατάξεις που μετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο να το ξανασκεφτούν.

Έχουμε ως δεδομένο ότι η ΓΓΑ καλύπτει με χρηματοδότηση της και τις 28 εβδομάδες -δηλ. 7 μήνες των προγραμμάτων αυτών σε ποσοστό 50%.
Μπορούμε λοιπόν να διεκδικήσουμε τη συνολική χρηματοδότηση στο 100% από τη ΓΓΑ !
Μπορούν δηλαδή έτσι να καλυφθούν οι μισθοί των γυμναστών και των προπονητών !

Ταυτόχρονα σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, γνωρίζουμε ότι πάνω από 900 οικογένειες σιτίζονται από το κοινωνικό παντοπωλείο αντιμετωπίζοντας προβλήματα επιβίωσης, ενώ συνολικά περίπου 1 στους 10 δημότες έχουν απευθυνθεί την τελευταία καταγεγραμένη περίοδο στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου λόγω ανάγκης στήριξης σε ποικίλα προβλήματα τους.

Εκφράζουμε την στήριξή μας στους συμμετέχοντες στα προγράμματα αυτά ! Ιδιαίτερα δε στους κατοίκους του Πόρτο Ράφτη, όπου καθυστερεί συνήθως αισθητά η έναρξη τέτοιων προγραμμάτων, μέχρι και τον Ιανουάριο επομένου κάθε φορά έτους. Τα αποτελέσματα είναι να χάνεται πολύτιμος χρόνος σε άδικες μετακινήσεις και βέβαια τα σχετικά παραπανίσια έξοδα για τις οικογένειες !
Φανταζόμαστε ότι ΟΛΟΙ θα συμφωνήσουν, ότι ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ εδώ, απλά ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ !!
Από την περίφημη «ανάπτυξη» ας δοθούν εδώ τα απαραίτητα ώστε να μην επιβαρύνονται άλλο οι οικογένειες , τα παιδά , όσοι αθλούνται !
Καλούμε όλους να μη μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ένας για όλους και όλοι για έναν και σε αυτό το σοβαρό θέμα. Και βέβαια για να έχουμε αποτέλεσμα, πρέπει το θέμα να πάρει διαδημοτικές διαστάσεις, δημοσιότητα κλπ..να γίνει δηλαδή υπόθεση ενός ρωμαλέου μαζικού λαϊκού κινήματος που θα διεκδικεί την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών.
Με αυτά τα δεδομένα, αλλά και την παραδοχή ότι ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός αφορά στην υγεία του λαού και της νεολαίας, εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση θα στηρίξουμε την όποια θετική πρόταση κατατεθεί που θα βελτιώνει αποφασιστικά την έως τώρα ακολουθούμενη εισπρακτική τακτική. Θα καταθέσουμε δε τη δική μας πρόταση για όλα αυτά, και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Μαρκόπουλο 10 Ιούνη 2019
Η Γραμματεία