28/6/19

Γιατί ΚΚΕ στις 7 Ιουλίου;

Γιατί ΚΚΕ στις 7 Ιουλίου;
Θα μπορούσα να ψηφίσω ΚΚΕ γιατί έχει βάψει με το αίμα των μελών του την κάθε πέτρα του τόπου μας στον αγώνα για καλύτερη ζωή και εθνική ανεξαρτησία.
Θα μπορούσα να ψηφίσω ΚΚΕ γιατί είχε προβλέψει τα δεινά που η ΕΕ έφερε στο λαό μας και μας είχε προειδοποιήσει έγκαιρα.
Θα μπορούσα να ψηφίσω ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που τόλμησε να καταψηφίσει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, όταν οι τωρινοί όψιμοι σωτήρες μάς δούλευαν για το χρυσό μέλλον που μας περιμένει.
Θα μπορούσα να ψηφίσω ΚΚΕ γιατί είναι πάντα η πρωτοπορία στους αγώνες για δημόσια Παιδεία, για δημόσια Υγεία, για αξιοπρεπείς συντάξεις, για δουλειά για όλους.
Θα μπορούσα να ψηφίσω ΚΚΕ γιατί τα στελέχη του αποδεδειγμένα βάζουν το κοινό συμφέρον πάνω από τον προσωπικό τους πλουτισμό.
Θα μπορούσα να ψηφίσω ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που εξακολουθεί να διεκδικεί καλύτερη ζωή για τους εργαζόμενους και μικρότερα κέρδη για το κεφάλαιο και όχι το αντίστροφο. Που γι' αυτό ανάπτυξη δεν σημαίνει ξεπούλημα της χώρας και των κατοίκων της στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Θα μπορούσα να ψηφίσω ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα αταλάντευτα προσανατολισμένο προς την ειρήνη, πάντα απέναντι από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή μας ή και μακρύτερα.
Θα μπορούσα να ψηφίσω ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που έχει αταλάντευτο μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά, στον φασισμό και στον ρατσισμό, χωρίς να τους κλείνει το μάτι όταν το συμφέρει.
Θα μπορούσα να ψηφίσω ΚΚΕ γιατί αυτήν την εποχή ο λαός μας έχει ανάγκη από Μπελογιάννηδες και Βελουχιώτηδες, που μόνο μέσα στις τάξεις του μπορεί να βρει και όχι από λοιπούς προσκυνημένους στην ΕΕ και στο ευρώ.
Θα μπορούσα να ψηφίσω ΚΚΕ γιατί εξακολουθώ να ονειρεύομαι έναν κόσμο χωρίς ανεργία, με δωρεάν δημόσια Παιδεία και Υγεία, χωρίς άστεγους που πεθαίνουν στους δρόμους κάτω από μια κουβέρτα, χωρίς ανθρώπους που να ψάχνουν τροφή στα σκουπίδια, χωρίς ναρκωτικά και πορνεία, έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Θα μπορούσα να ψηφίσω ΚΚΕ για καθέναν από τους παραπάνω λόγους ή και για όλους μαζί. Εγώ όμως φέτος ψηφίζω ΚΚΕ γιατί θέλω να μπορώ να κοιτάξω τα παιδιά μου και τους μαθητές μου στα μάτια χωρίς ενοχές για το μέλλον τους, που σε αυτό το σύστημα κυριαρχείται από την ανεργία και τους μισθούς πείνας που τους περιμένουν. Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί θέλω να μπορώ να κοιτάξω στα μάτια τους υπερήλικες γονείς μου που προσπαθούν να ζήσουν και να πληρώσουν τα φάρμακά τους με τις πετσοκομμένες συντάξεις, που και αυτές θυσιάστηκαν για τη σωτηρία του τραπεζικού και μονοπωλιακού κεφαλαίου. Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί θέλω να κοιτάζω στα μάτια τους κουμπάρους μου και τους φίλους μου που πήραν ένα στεγαστικό δάνειο για να έχουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους και τώρα κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο γιατί για την ΕΕ και τους δούλους της πιο σημαντικό είναι το τραπεζικό κεφάλαιο από τους ανθρώπους που ζουν σε αυτόν τον τόπο. Ψηφίζω τελικά ΚΚΕ για να μπορώ να κοιτάξω τον καθρέφτη χωρίς να ντρέπομαι γι' αυτό που θα δω.
Βασίλης ΚΑΡΑΒΟΛΑΣ
Φυσικός
(αναδημοσίευση απο το Ριζοσπάστη/28-6-2019)