12/6/19

Εν όψει της τρέχουσας θερινής περιόδου


Εν όψει της τρέχουσας θερινής περιόδου είναι ανάγκη η περιοχή μας να εξοπλιστεί με επάρκεια με τα απαραίτητα μέσα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» έχουμε πάρει θέση στο πλευρό των πυροσβεστών στηρίζοντας τους στα θεσμικά και λειτουργικά αιτήματα τους, όπως και για την πολυδιάσπαση των σχέσεων εργασίας που τραυματίζει το αξιόμαχο του έμψυχου δυναμικού σε βάρος των δικαιωμάτων τους.

Θα πρέπει να παρθούν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη της ζωής και περιουσίας του λαού.

-Να καθαριστούν δρόμοι και να σημανθούν τα περάσματα και οι κρουνοί , όπου υπάρχουν, ώστε να γίνονται εύκολα αντιληπτοί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.
-Εστίες που εγκυμονούν κινδύνους ανάφλεξης ή διάδοσης πυρκαγιάς να ελεγχθούν και εξουδετερωθούν.
-Να ενημερωθούν αναλυτικά οι μαζικοί φορείς της πόλης μας για τις απαραίτητες ενέργειες πριν, κατά και μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς.
-Να αντιμετωπιστεί το θέμα της ενεργητικής πυροπροστασίας των σχολείων, καθώς έχουν παρουσιαστεί προβλήματα το προηγούμενο διάστημα, ενώ σύμφωνα με τη νομοθεσία :
"Ποινικά υπεύθυνοι για τη μη τήρηση των διαλαμβανόμενων στην ισχύουσα νομοθεσία πυροπροστασίας δημόσιων σχολικών κτιρίων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι κατά περίπτωση (υλοποίηση και συντήρηση-μελέτη), οι υπεύθυνοι του Τομέα Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού, των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων και οι Πρόεδροι του Δ.Σ. των σχολικών Επιτροπών".

Ας μη ξεχνάμε, ότι τα "φιλέτα" πρασίνου που μας περιβάλλουν έχουν πολλάκις στο παρελθόν ελκύσει διάφορα εμπρηστικά σχέδια και είναι υποψήφια για πιθανή μεγάλης έκτασης καταστροφή σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Για τη συνεχή υποχρηματοδότηση της Πυρόσβεσης και Πυροπροστασίας από τον κρατικό Προϋπολογισμό υπάρχουν τεράστιες ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις στο παρελθόν και στην απερχόμενη, και πρέπει να καταδικαστούν πολιτικά, με την ευκαιρία των επερχόμενων εθνικών εκλογών της 7ης Ιούλη, με μαζικό τρόπο από το λαό.
Καλούμε σε επαγρύπνηση και άμεσα μέτρα κατά προτεραιότητα, ώστε να παρθούν αποφάσεις διεκδίκησης και παρέμβασης του δήμου όπου μπορεί για τη βελτίωση της κατάστασης (δρόμοι, ζώνες πυρασφάλειας κλπ.).
Καλούμε το λαό και τους φορείς της πόλης μας να διεκδικήσουν αγωνιστικά όλα τα παραπάνω και καθιστούμε τη δημοτική Αρχή υπεύθυνη για την ουσιαστική τήρηση τους!

Από την κεντρική διοίκηση και την κυβέρνηση απαιτούμε :

§  Ουσιαστικά άμεσα μέτρα ενίσχυσης της Πυροσβεστικής σε μέσα και προσωπικό, σύμφωνα με τις ανάγκες!
§  Άμεση και επαρκή χρηματοδότηση του δήμου και της Δασικής Υπηρεσίας για να ανταποκριθούν στο έργο τους!