27/6/19

Στην πυρκαγιά του Λαυρίου βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί, στην περιοχή Νεράκι του Λαυρίου, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Βάλσαμο Συρίγο, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Ανατολικής Αττικής του ΚΚΕ. 
Σε δήλωσή του για το συμβάν, ο Β. Συρίγος αναφέρει:
«Ζούμε για ακόμα μια φορά το ίδιο έργο, το ίδιο διαχρονικό έγκλημα που δεν λογαριάζει περιβάλλον και ανθρώπινες ζωές.
Είναι η 4η ή η 5η φορά που γινόμαστε μάρτυρες μιας οικολογικής καταστροφής στον ίδιο χώρο.
Η παράνομη χωματερή με ξερά χόρτα δίπλα στην πολεμική βιομηχανία μάς έχει συνέχεια να αγωνιούμε μήπως κάποια στιγμή η Πυροσβεστική δεν προλάβει την επέκτασή της, η οποία θα έχει ολέθριες συνέπειες με την καταστροφή του εθνικού δρυμού και την είσοδό της μέσα στην πολεμική βιομηχανία με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Ευθύνες έχει η δημοτική αρχή η οποία συντηρεί και διογκώνει τη χωματερή καθώς και όλοι οι αρμόδιοι φορείς του κράτους που ανέχονται το διαρκές έγκλημα, το οποίο εκτός των άλλων βάζει σε κίνδυνο τους εργαζόμενους, τους κατοίκους και τους πρόσφυγες που μένουν ακριβώς δίπλα στη χωματερή.
Κυβέρνηση, ΕΕ, Τοπική Διοίκηση επικαλούνται το περιβάλλον και την καταστροφή του μόνο όταν είναι να προωθήσουν συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων και "επενδύσεις" με μοναδικό στόχο την κερδοφορία τους και την πραγματική υπονόμευση του περιβάλλοντος.
Να παρθούν έστω και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σωθεί ο φυσικός πλούτος της χώρας μας αυτό το καλοκαίρι».